Kernoto je vskutku nejen výživově hodnotná, ale i praktická surovina. Můžete ho při vaření smíchat s rýží, nebo použít i jako samostatnou přílohu a rozšířit tak pestrost jídelníčku.
|
Kernoto je vskutku nejen výživově hodnotná, ale i praktická surovina. Můžete ho při vaření smíchat s rýží, nebo použít i jako samostatnou přílohu a rozšířit tak pestrost jídelníčku.
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kernoto propláchneme, scedíme a dáme vařit do hrnce osolenou vodou (poměr vody 1:2) a přiklopíme pokličkou.
- Nastavíme si minutku na dobu vaření 30 minut, kdy vyzkoušíme, zda nám vyhovuje jeho měkkost.
- K uvařenému kernotu přidáme rozinky, oříšky (případně semínka) dle chuti, 2-3 lžíce medu (nebo i javorového sirupu), pár kapek citrónové šťávy, skořici a zamícháme.
- Na závěr přidáme tvaroh a vše ještě jednou důkladně promícháme, aby se chutě spojily.
- Při podávání můžeme ozdobit snítkou máty a čerstvým ovocem.