Slaná karamelová Panna cotta

Vanilka, karamel, lahodná šlehačka a jako kontrast křupavá sůl. Vyzkoušejte netradiční spojení chutí!
Vanilka, karamel, lahodná šlehačka a jako kontrast křupavá sůl. Vyzkoušejte netradiční spojení chutí!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 panna cotta
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Mléko, šlehačku a vanilková zrníčka vložíme do hrnce s tlustým dnem (nebo do vodní lázně) a za stálého míchání přivedeme k varu.
  2. Velmi pomalu vaříme, až se obsah tekutin zredukuje na třetinu.
  3. Želatinu namočíme do vody na několik minut, vymačkáme přebytečnou vodu a rozmícháme v mléce.
  4. Na další pánvi roztavíme cukr a mícháme, dokud nezkaramelizuje.
  5. Pak jej velmi opatrně přidáme do směsi mléka a rozmícháme.
  6. Přecedíme případné žmolky a vlijeme do formiček.
  7. Necháme v ledničce alespoň 3 hodiny, vyklopíme a podáváme přelité zbytkem karamelu, do kterého jemně vmícháme „fleur de sel“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*