Vanilka, karamel, lahodná šlehačka a jako kontrast křupavá sůl. Vyzkoušejte netradiční spojení chutí!
|
Vanilka, karamel, lahodná šlehačka a jako kontrast křupavá sůl. Vyzkoušejte netradiční spojení chutí!
|
Porce
1 panna cotta
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
mléko
100ml
šlehačka
400ml
vanilkový lusk
1ks
želatina
2plátky
třtinový cukr
120g
|
Pokyny
- Mléko, šlehačku a vanilková zrníčka vložíme do hrnce s tlustým dnem (nebo do vodní lázně) a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Velmi pomalu vaříme, až se obsah tekutin zredukuje na třetinu.
- Želatinu namočíme do vody na několik minut, vymačkáme přebytečnou vodu a rozmícháme v mléce.
- Na další pánvi roztavíme cukr a mícháme, dokud nezkaramelizuje.
- Pak jej velmi opatrně přidáme do směsi mléka a rozmícháme.
- Přecedíme případné žmolky a vlijeme do formiček.
- Necháme v ledničce alespoň 3 hodiny, vyklopíme a podáváme přelité zbytkem karamelu, do kterého jemně vmícháme „fleur de sel“.