Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.
|
Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.
|
Porce
2 nohavice závinu
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
mozzarella
450g
rajčata
6 - 7ks
střední
listové těsto
1balení
vejce
1ks
bazalka
čerstvá
|
Pokyny
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
- Mozzarellu natrháme na kousky, nebo nakrájíme na plátky.
- Troubu si předehřejeme na 170°C a plech vyložíme pečicím papírem.
- Na pomoučeném vále vyválíme plátky listového těsta na 2-3 mm a těsto pomocí válečku opatrně přeneseme na plech.
- Na každý plát klademe doprostřed střídavě mozzarellu a rajčata.
- Posolíme, opepříme a posypeme nasekanou bazalkou.
- Zakápneme troškou olivového oleje.
- Vejce rozšleháme v menší misce.
- Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a těsto přeložíme.
- Povrch závinů potřeme vajíčkem.
- Pečeme v troubě cca 30 – 40 minut, dokud nezačne povrch těsta zlátnout.