Šlehaná feta s pečenými paprikami

Šlehaná feta s pečenými paprikami - skvělá pomazánka k pečivu, nebo originální dip k masu a zelenině! Fetu je možné nahradit balkánským sýrem. Jak si připravit lahodnou pochoutku pro letní grilovačky prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Šlehaná feta s pečenými paprikami - skvělá pomazánka k pečivu, nebo originální dip k masu a zelenině! Fetu je možné nahradit balkánským sýrem. Jak si připravit lahodnou pochoutku pro letní grilovačky prozradí recept od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    feta 200g případně sýru balkánského typu
    kapie 1ks
    olivový olej 1lžíce
    jogurt smetanový
Pokyny
  1. Kapii omyjeme, dáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a upečeme v troubě 15 minut na 160 °C (případně na grilu).
  2. Pokud se slupka kapie spálí, nevadí to, ale je třeba ji sloupat (kapii předtím zabalíme do fólie a necháme ji chvíli zapařit, bude se pak lépe loupat).
  3. Fetu dáme do mixéru, přidáme opečenou kapii, olivový olej a rozmixujeme.
  4. Nakonec dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a případně nasekanou petrželkou.
  5. Konzistenci můžeme doladit přidáním smetanového jogurtu.

Obsah kelímku od jogurtu stačí pořádně vyprázdnit (můžeme vytřít například použitou papírovou kuchyňskou utěrku) a může putovat do žlutého kontejneru, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy, ideálně v kuličce o velikosti cca 5 cm, díky tomu neskončí tento drobný kovový odpad ve výmětu a při vysokých teplotách při tavení neshoří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*