Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
|
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
|
Porce
250 gramů
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti. Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky.
- K masu přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme podle chuti.
- Připravujeme 1-2 dny před podáváním, pak to má tu správnou chuť. Je to vynikající předkrm nebo salát.
Kdo nemá červený olej, může nahradit olejem slunečnicovým nebo arašídovým a přidat trochu drceného chilli nebo něčeho ostřejšího.