Smažené artyčoky obalované v těstíčku

Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    artyčok 4ks
    vejce 1ks
    víno 2lžíce bílé
    sůl pepř
Pokyny
  1. Vyloupaná srdíčka artyčoků rozkrájejte na čtvrtky. Uvařte je ve vodě (či páře), do níž jste přidali citronovou šťávu, a nechte je okapat a vychladnout.
  2. Mezitím si připravte těstíčko z rozšlehaného vejce, vína, mouky, soli a pepře.
  3. Jednotlivé kousky artyčoků namáčejte v těstíčku a vkládejte do rozpáleného oleje.
  4. Usmažte dozlatova a nechte okapat na ubrousku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*