Smažené cibule kroužky přiletěly do kuchyní v našich končinách přes oceán - pochází z americké kuchyně. Tam většinou slouží jako předkrm, příloha nebo chuťovka k pivu nebo při tolik oblíbeném grilování. Zazáříte s nimi i na různých oslavách, nebo na Silvestra. Jak na to?
|
Smažené cibule kroužky přiletěly do kuchyní v našich končinách přes oceán - pochází z americké kuchyně. Tam většinou slouží jako předkrm, příloha nebo chuťovka k pivu nebo při tolik oblíbeném grilování. Zazáříte s nimi i na různých oslavách, nebo na Silvestra. Jak na to?
|
Porce
30 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
200gramů
pivo
150ml
černé
vejce
2ks
cibule
2-3ks
velké kusy
Solamyl
1lžíce
jedlá soda
1špetka
nebo prášek do pečiva
sůl
na dochucení
|
Pokyny
- Cibule si oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Smícháme si všechny ingredience do hladkého těsta, které bude mít konzistenci o trochu hustější než to na palačinky.
- Pokud je těsto moc řídké – přidáme mouku. Pokud moc husté – přidáme pivo.
- Kolečka si obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova.