Smažené plněné papričky

Kombinace lehce pálivých papriček a smetanového sýru je skvělá! Je to ideální pohoštění k vínu nebo pivu při posezení s rodinou a přáteli. Výhodou je, že chutnají skvěle teplé i studené.
Kombinace lehce pálivých papriček a smetanového sýru je skvělá! Je to ideální pohoštění k vínu nebo pivu při posezení s rodinou a přáteli. Výhodou je, že chutnají skvěle teplé i studené.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    papričky 10ks jalapeno
    čerstvý sýr 100g typu Philadelphia
    česnek 1stroužek
    vejce 1ks
    petržel čerstvá
Pokyny
  1. Papričky omyjeme a osušíme. Stopky neodřezáváme a papričky podélně rozkrojíme. Vnitřek očistíme od semínek.
  2. V misce si připravíme náplň - smícháme sýr, gorgonzolu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl, pepř a několik snítek nasekané petržele.
  3. Vše vidličkou důkladně promícháme.
  4. Jednu polovinu papričky naplníme sýrovou směsí a přiklopíme druhou tak, aby k sobě obě půlky hezky přiléhaly (náplň je slepí) a směs při smažení nevytekla.
  5. Naplněné papričky obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka. Doporučujeme použít panko strouhanku, která je krásně křupavá.
  6. Papričky smažíme v menším a hlubším hrnci, kam nalijeme větší množství oleje, aby byly papričky při smažení celé ponořené.
  7. Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami a pokapeme citronem.

Papričky necháme se stonky - bude to nejen lépe vypadat, ale také se nám s nimi bude jednodušeji pracovat při obalování i smažení.

Třídění odpadu
Plastový obal od sýru či papriček, můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů. Prázdné obaly není třeba vymývat, stačí je předtím vytříděním vytřít použitou papírovou kuchyňskou utěrkou, nebo obal důkladně vyškrábat.
Slupky od česneku patří na kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*