Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?
|
Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
tofu
1kostka
jarní cibulka
1svazek
česnek
5stroužků
med
8lžic
sójová omáčka
5lžic
sezamová semínka
2lžíce
sezamový olej
4lžíce
na smažení
|
Pokyny
- Smíchejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek a med. Pokud chcete, můžete tuto směs rozmixovat.
- Osušené tofu nakrájejte a kostky znovu pořádně osušte. Kostky vložte do směsi, pořádně je promíchejte a nechte v lednici odležet půl hodiny. Čím déle, tím bude chuť výraznější.
- Kostky přeceďte, jemně vymačkejte a omáčku schovejte stranou.
- Ve woku nebo v hluboké pánvi rozpalte olej a rychle na něm tofu osmahněte. Až bude dozlatova osmažené, přidáte zbytek omáčky a sezamová semínka. Odstavte a přikryté poklicí nechte dojít.
- Tofu tak zůstane křupavé na povrchu a krásně se obalí marinádou.
- Mezitím si pokrájíte cibulku a uvaříte rýži. Podávejte s rýží a na jemno nasekanou cibulkou, ozdobené sezamovými semínky.
Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.