Co když máme chuť na teplý sýr, ale z různých důvodů preferujeme dietnější variantu bez trojobalu? Ideální volbou je sýr halloumi, který nás přenese svými chutěmi do Řecka.
|
Co když máme chuť na teplý sýr, ale z různých důvodů preferujeme dietnější variantu bez trojobalu? Ideální volbou je sýr halloumi, který nás přenese svými chutěmi do Řecka.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
halloumi
400g
olivový olej
4lžíce
citrón
1ks
koriandr
čerstvý
|
Pokyny
- Nakrájíme halloumi na plátky o tloušťce asi 1 cm.
- Rozehřejeme olivový olej v pánvi na střední teplotu.
- Sýrové plátky opečeme postupně z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Dáme je osušit na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Osolíme a opepříme je podle chuti.
- Posypeme čerstvým koriandrem a zakápneme citronovou šťávou.
- Necháme slabou minutku odležet a můžeme servírovat, nejlépe s pečenou zeleninou (např. cuketa, rajčata, lilek) a rozpečenou čerstvou bagetkou či chlebem.
Plastový obal od sýru, případně mikroténový sáček, patří do kontejneru na plast. Zbytky použitého oleje slijeme do plastové lahve a zaneseme do nádoby na oleje. Prázdné nádoby od oleje vytřídíme do příslušného kontejneru (sklo nebo plast). Smažené sýry nejsou zdravou volbou každý den, protože jsou velmi tučné. Doporučuje se je jíst pouze občas jako pochoutku.