Variací na rizota jsou plné kuchařky, každý má jistě nejeden svůj oblíbený recept, zkuste tedy někdy rýži, nebo alespoň její část, nahradit kroupami, uvidíte, že změna bude víc než příjemná!
|
Variací na rizota jsou plné kuchařky, každý má jistě nejeden svůj oblíbený recept, zkuste tedy někdy rýži, nebo alespoň její část, nahradit kroupami, uvidíte, že změna bude víc než příjemná!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kroupy propláchneme a namočíme přes noc do vody.
- V hrnci rozpustíme polovinu z připraveného množství másla a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme scezené kroupy, zalijeme je vínem a necháme chvíli prohřívat, aby se vypařil alkohol.
- Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a vaříme cca 45 minut do změknutí krup.
- Ke konci vaření přimícháme smetanu a necháme celý pokrm dojít, až se smetana vsákne.
- Mezitím na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a následně přidáme nakrájené houby, které podusíme, dokud nepustí šťávu.
- Houby pak přesuneme do hrnce ke kroupám a zasypeme nastrouhaným parmazánem.
- Vše důkladně promícháme.
na talíři ještě můžeme posypat čerstvými bylinkami dle naší chuti.