Brambory jsou jedním ze základních kamenů každého jídelníčku. V této zapečené variantě budou zlatým hřebem každého jídla, i když v nich budou jen jako příloha. A klidně je podávejte jako samostatné jídlo, třeba s velkým zeleninovým salátem nebo řeckým salátem tzatziky.
|
Brambory jsou jedním ze základních kamenů každého jídelníčku. V této zapečené variantě budou zlatým hřebem každého jídla, i když v nich budou jen jako příloha. A klidně je podávejte jako samostatné jídlo, třeba s velkým zeleninovým salátem nebo řeckým salátem tzatziky.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Oloupané brambory a cibuli nakrájejte na tenké plátky, troubu předehřejte na 180 °C.
- Prolisujte česnek a svařte smetanu, máslo, papriku a muškátový oříšek.
- Do máslem vymazané zapékací nádoby navrstvěte brambory, cibuli, česnek, zakončete vrstvou brambor.
- Zalijte smetanovou směsí a pečte 45 minut nebo až se vytvoří zlatavá kůrčička.
- Podávejte jako přílohu k masu nebo samostatné jídlo se salátem.