Šoulet zapečený s kousky kachny

Šoulet je tradiční židovský pokrm, který se připravuje den před šabatem a jí se o šabatu. Šoulet má mnoho obměn, ale jeho základem jsou vždy luštěniny, kroupy, cibule, česnek a maso. Z luštěniny lze kombinovat hrách, fazole nebo cizrnu. Recept je také vhodný na zpracování zbytků pečeného masa. Připravte si šoulet podle receptu Jakvkuchyni.czse zbytky pečené kačeny. Jak na to?
Šoulet je tradiční židovský pokrm, který se připravuje den před šabatem a jí se o šabatu. Šoulet má mnoho obměn, ale jeho základem jsou vždy luštěniny, kroupy, cibule, česnek a maso. Z luštěniny lze kombinovat hrách, fazole nebo cizrnu. Recept je také vhodný na zpracování zbytků pečeného masa. Připravte si šoulet podle receptu Jakvkuchyni.czse zbytky pečené kačeny. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
24 hodin
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kachna 250gramů pečená
    hrách 200gramů
    kroupy 200gramů
    voda 5lžic dle potřeby
    česnek 4stroužky
    sádlo 3lžíce
    cibule 1ks
    majoránka 1špetka
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Hrách přebereme, propláchneme a namočíme 24 hodin před přípravou šouletu. Poté uvaříme doměkka, vaříme cca 1 hodinu.
  2. Kroupy namočíme 60 minut před přípravou pokrmu. Poté vaříme doměkka zhruba 30 minut.
  3. Vodu z luštěnin slijeme a promícháme je dohromady.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek.
  5. Sádlo rozpustíme a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli.
  6. Přidáme na kousky nakrájené zbytky kachny.
  7. Takto připravenou kačenu přimícháme k luštěninám
  8. Pekáč vymažeme sádlem a přesuneme do něj směs.
  9. Zapečeme 30 – 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

TIP: Maso můžeme nakrájet na kostičky a se směsí promíchat, nebo jej poklást do pekáčku na směs.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*