Špagety se špenátovým pestem

Klasickou pochoutku původem z italské kuchyně, bazalkové pesto, známe zcela jistě všichni. Ale věděli jste, že skvělé pesto můžete připravit také z čerstvého špenátu? Pokud se rozhodnete připravit si ho doma, vybírejte si kvalitní suroviny – především sýr a olivový olej. Pesto se skvěle hodí nejen do těstovin, ale můžete jej použít do rizota, na topinky, do salátů nebo třeba i do polévky.
Klasickou pochoutku původem z italské kuchyně, bazalkové pesto, známe zcela jistě všichni. Ale věděli jste, že skvělé pesto můžete připravit také z čerstvého špenátu? Pokud se rozhodnete připravit si ho doma, vybírejte si kvalitní suroviny – především sýr a olivový olej. Pesto se skvěle hodí nejen do těstovin, ale můžete jej použít do rizota, na topinky, do salátů nebo třeba i do polévky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Špagety
    těstoviny 500g špagety
    olivový olej 1lžíce
Špenátové pesto
    špenát 200g čerstvé listy
    ořechy 50g piniové
    parmazán 50g
    česnek 1stroužek
Pokyny
  1. Do mixéru vložíme čerstvý omytý špenát, oloupaný česnek, nastrouhaný sýr a piniové oříšky a po částech přiléváme olivový olej.
  2. Mixujeme tak dlouho, dokud nezískáme směs požadované konzistence – pesto musí být husté, ale šťavnaté.
  3. Podle chuti dosolíme.
  4. Do vroucí osolené vody vsypeme špagety a vaříme je „al dente“ (tedy na skus), trvá to cca 10–12 minut.
  5. Hotové špagety scedíme a propláchneme studenou vodou.
  6. Do špaget přidáme hotové pesto a vše promícháme, aby se pesto se špagetami rovnoměrně propojilo.
Vyzkoušejte pesto z medvědího česneku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*