Klasickou pochoutku původem z italské kuchyně, bazalkové pesto, známe zcela jistě všichni. Ale věděli jste, že skvělé pesto můžete připravit také z čerstvého špenátu? Pokud se rozhodnete připravit si ho doma, vybírejte si kvalitní suroviny – především sýr a olivový olej. Pesto se skvěle hodí nejen do těstovin, ale můžete jej použít do rizota, na topinky, do salátů nebo třeba i do polévky.
|
Klasickou pochoutku původem z italské kuchyně, bazalkové pesto, známe zcela jistě všichni. Ale věděli jste, že skvělé pesto můžete připravit také z čerstvého špenátu? Pokud se rozhodnete připravit si ho doma, vybírejte si kvalitní suroviny – především sýr a olivový olej. Pesto se skvěle hodí nejen do těstovin, ale můžete jej použít do rizota, na topinky, do salátů nebo třeba i do polévky.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
Špagety
těstoviny
500g
špagety
olivový olej
1lžíce
|
Pokyny
- Do mixéru vložíme čerstvý omytý špenát, oloupaný česnek, nastrouhaný sýr a piniové oříšky a po částech přiléváme olivový olej.
- Mixujeme tak dlouho, dokud nezískáme směs požadované konzistence – pesto musí být husté, ale šťavnaté.
- Podle chuti dosolíme.
- Do vroucí osolené vody vsypeme špagety a vaříme je „al dente“ (tedy na skus), trvá to cca 10–12 minut.
- Hotové špagety scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Do špaget přidáme hotové pesto a vše promícháme, aby se pesto se špagetami rovnoměrně propojilo.
Vyzkoušejte pesto z medvědího česneku.