Špenátová frittata, nadýchaná italská omeleta

Frittata je tradiční specialita pocházející z Itálie. Je to ideální jídlo, při kterém můžete zužitkovat snad všechny „zbytky“ z lednice. Nejčastěji se frittata podává jako vydatná snídaně. Připravit si ji můžete i jako rychlou chuťovku nebo lehkou večeři. Podávat ji můžete teplou i studenou s pečivem nebo bez něj a pokaždé bude chutnat skvěle.
Frittata je tradiční specialita pocházející z Itálie. Je to ideální jídlo, při kterém můžete zužitkovat snad všechny „zbytky“ z lednice. Nejčastěji se frittata podává jako vydatná snídaně. Připravit si ji můžete i jako rychlou chuťovku nebo lehkou večeři. Podávat ji můžete teplou i studenou s pečivem nebo bez něj a pokaždé bude chutnat skvěle.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 frittata, průměr 30 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vejce 6ks
    špenát 120g
    žampiony 4ks
    česnek 2stroužky
    mléko 150ml
    cibule 1ks
    parmazán 1hrst
Pokyny
  1. Troubu si předehřejeme na 200 ͒C.
  2. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme plátky česneku a na větší kousky nakrájené žampiony.
  3. Vše necháme zhruba 5 minut restovat na olivovém oleji dozlatova.
  4. Po pěti minutách přidáme špenát a necháme ho zavadnout.
  5. Mezitím si vyšleháme vejce s mlékem, solí a pepřem.
  6. Pánev odstavíme z plotny a vlijeme do ní vyšlehaná vejce.
  7. Takto připravenou frittatu posypeme strouhaným parmezánem a necháme ji v troubě péct cca 5–7 minut.
  8. Po upečení frittatu vytáhneme z trouby, rozdělíme ji na klínky a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*