Frittata je tradiční specialita pocházející z Itálie. Je to ideální jídlo, při kterém můžete zužitkovat snad všechny „zbytky“ z lednice. Nejčastěji se frittata podává jako vydatná snídaně. Připravit si ji můžete i jako rychlou chuťovku nebo lehkou večeři. Podávat ji můžete teplou i studenou s pečivem nebo bez něj a pokaždé bude chutnat skvěle.
|
Frittata je tradiční specialita pocházející z Itálie. Je to ideální jídlo, při kterém můžete zužitkovat snad všechny „zbytky“ z lednice. Nejčastěji se frittata podává jako vydatná snídaně. Připravit si ji můžete i jako rychlou chuťovku nebo lehkou večeři. Podávat ji můžete teplou i studenou s pečivem nebo bez něj a pokaždé bude chutnat skvěle.
|
Porce
1 frittata, průměr 30 cm
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Troubu si předehřejeme na 200 ͒C.
- Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme plátky česneku a na větší kousky nakrájené žampiony.
- Vše necháme zhruba 5 minut restovat na olivovém oleji dozlatova.
- Po pěti minutách přidáme špenát a necháme ho zavadnout.
- Mezitím si vyšleháme vejce s mlékem, solí a pepřem.
- Pánev odstavíme z plotny a vlijeme do ní vyšlehaná vejce.
- Takto připravenou frittatu posypeme strouhaným parmezánem a necháme ji v troubě péct cca 5–7 minut.
- Po upečení frittatu vytáhneme z trouby, rozdělíme ji na klínky a můžeme podávat.