Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
|
Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.
|
Porce
5 porcí
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Z vody, kvasnic a cukru nechte vzejít kvásek.
- Do druhé mísy si nachystáme mouku, přidáme olej, sůl a nakonec i kvásek. Vypracujte vláčné těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte zhruba hodinu a půl vykynout.
- Mezitím si připravte špenátovou směs.
- Na pánvi rozpalte olej, přidejte česnek a špenát a zhruba 3 minuty opékejte.
- Vykynuté těsto pak rozválejte a hrníčkem vykrajujte kolečka, která ukládejte na plech.
- Do koleček vytvořte dolíčky, do kterých přidejte špenátovou směs, posypte fetou a pečte do křupava (zhruba 10-15 minut) při teplotě 200 stupňů.