Palačinky mají rádi malí i velcí. Klasikou jsou palačinky s marmeládou, čokoládou, ovocem či zmrzlinou. Čím dál populárnější jsou ale i palačinky na slano. Vyzkoušejte špenátové palačinky s krémem, semínky a rajčaty podle receptu na Jakvkuchyni.cz. Výborně je chuťově doplní i uzený losos.
|
Palačinky mají rádi malí i velcí. Klasikou jsou palačinky s marmeládou, čokoládou, ovocem či zmrzlinou. Čím dál populárnější jsou ale i palačinky na slano. Vyzkoušejte špenátové palačinky s krémem, semínky a rajčaty podle receptu na Jakvkuchyni.cz. Výborně je chuťově doplní i uzený losos.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do kuchyňského robota, nebo smoothie mixéru, vložíme špenát, česnek, mouku, vejce, mléko, sůl a pepř.
- Vše rozmixujeme dohladka.
- Pánev rozpalíme na střední plamen a lehce potřeme olejem.
- Do pánve nalijeme těsto a pomalu smažíme pouze z jedné strany – povrch palačinky by měl zůstat krásně zelený.
- Jakmile těsto ztuhne, přendáme palačinku na talíř.
- V mezičase si můžeme připravit krém z čerstvého sýru a jogurtu. Ingredience důkladně rozmícháme a hotovým krémem potřeme palačinku.
- Takto připravené posypeme slunečnicovými semínky, chia semínky, pokrájeným rajčetem a popřípadě poklademe uzeným lososem.
- Palačinku srolujeme a podáváme. Můžeme podávat i pokrájenou na dvoucentimetrové rolky jako jednohubky.
Nezapomeňte při úklidu po vaření vytřídit odpad. Plata od vajec můžete vytřídit do papírového odpadu. Skořápky od vajec, slupky od česneku a další bioodpad patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad. Tříděním odpadu snižujeme naši uhlíkovou stopu.