Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
|
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Srnčí hřbet dobře omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.
- Mezitím si namočíme do vody sušené houby a necháme je změknout.
- Na rozpuštěném másle opečeme srnčí hřbet, ke kterému přidáme připravené koření.
- Maso i spolu s kořením přendáme na pekáč do trouby a během pečení ho podléváme červeným vínem.
- Až bude maso měkké, vyndáme koření z pekáče.
- Místo něj vložíme najemno nastrouhanou cibuli, houby, lžičku másla, zaprášíme moukou a necháme ještě 10 až 15 minut péct.
Podáváme s domácími bramborami.