Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
|
Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V širším kastrolku rozpustíme máslo, přilijeme k němu červené víno a pomerančový džus.
- Promícháme, přidáme zrnka jalovce a asi 10 minut povaříme.
- Pak přidáme vývar, v němž jsme rozmíchali mouku, a ještě dobře provaříme.
- Nakonec vmícháme brusinkovou marmeládu.
- Maso naporcujeme na tenčí plátky, které naklepeme, okořeníme a osmažíme z obou stran na olivovém oleji.
- Přeložíme je na nahřátou mísu, přelijeme pomerančovou omáčkou a ozdobíme dílky pomeranče.
- Nejvhodnější přílohou je dušená rýže.
- Jednotlivé porce můžete ozdobit ušlehanou smetanou, do níž jste přidali trochu brusinkové marmelády.