Srnčí s ovocnou omáčkou

Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 1kg srnčí kýta
    pomeranč 1ks
    džus 1,5dl pomerančový
    marmeláda 20g brusinková
    víno 2dl červené
    vývar 0,5l
    mouka 3lžíce hladká
    jalovec 5zrnek
    máslo 50g
Pokyny
  1. V širším kastrolku rozpustíme máslo, přilijeme k němu červené víno a pomerančový džus.
  2. Promícháme, přidáme zrnka jalovce a asi 10 minut povaříme.
  3. Pak přidáme vývar, v němž jsme rozmíchali mouku, a ještě dobře provaříme.
  4. Nakonec vmícháme brusinkovou marmeládu.
  5. Maso naporcujeme na tenčí plátky, které naklepeme, okořeníme a osmažíme z obou stran na olivovém oleji.
  6. Přeložíme je na nahřátou mísu, přelijeme pomerančovou omáčkou a ozdobíme dílky pomeranče.
  7. Nejvhodnější přílohou je dušená rýže.
  8. Jednotlivé porce můžete ozdobit ušlehanou smetanou, do níž jste přidali trochu brusinkové marmelády.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*