Staročeská kulajda

Kulajda je asi nejznámější polévka, ve které hraje hlavní roli kopr. Pokud jste na ni právě dostali chuť, tady je recept.
Kulajda je asi nejznámější polévka, ve které hraje hlavní roli kopr. Pokud jste na ni právě dostali chuť, tady je recept.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 2l
    brambor 6ks
    mouka 3lžíce
    vejce 2ks
    ocet 1lžíce
    cibule 1ks
    houby mohou být sušené, nakládané, mražené i čerstvé
    smetana sladká
Pokyny
  1. Do hrnce dáme přibližně 2 litry vody.
  2. Oloupeme a nakrájíme brambory, cibuli a houby.
  3. Vše vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín, bobkové listy a dáme vařit.
  4. Když brambory změknou, přidáme kopr, mouku a smetanu.
  5. Na závěr přidáme rozšlehaná vajíčka a ocet.
  6. Ještě minutku povaříme a máme hotovo.

2 komentáře k článku “Staročeská kulajda”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*