Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
|
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
60 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme na menší díly a dáme vařit do teplé slané vody.
- Je dobré slepici před vařením spařit vroucí vodou a teprve potom vařit. Není pak nepříjemně cítit.
- Asi po 1 a ½ hod. přidáme mrkev, petržel, cibuli, pórek a divoké koření.
- Vaříme do měkka.
- Mezitím připravíme světlou jíšku z másla a mouky.
- Zředíme vývarem ze slepice a provaříme.
- Přidáme špetku muškátového květu a čerstvou sekanou zelenou petrželku.
- Přidáme mléko s jedním rozšlehaným žloutkem. Doporučujeme s makaróny nebo bramborovými noky.