Sladký nákyp z jáhel a ovoce chutná i vychlazený. Místo švestek použijte jakékoliv ovoce, výborná jsou třeba jablka se skořicí.
|
Sladký nákyp z jáhel a ovoce chutná i vychlazený. Místo švestek použijte jakékoliv ovoce, výborná jsou třeba jablka se skořicí.
|
Porce
6 osob
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Namočíme na tři hodiny švestky, uvaříme jahelnou kaši (jáhly třeba 2krát spařit), trvá to asi hodinu.
- Do hotové kaše zamícháme cukr, citrónovou šťávu a kůru i žloutky.
- Pak ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do kaše.
- Vymažeme pekáč, rozprostřeme kaši a poklademe na ní vymačkané švestky.
- Zbylým omastkem jahelník pokropíme a dáme do trouby zapéci na půl hodiny. Jahelník je velmi výživný a vhodný pro děti.