Hořčičná marináda se k vepřovému masu hodí skvěle!Vyzkoušet ji můžeme jak při letním grilování, tak i doma, kdy maso marinádou potřeme a dopečeme v troubě, aby bylo hezky měkké, šťavnaté a chuťově výrazné. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Hořčičná marináda se k vepřovému masu hodí skvěle!Vyzkoušet ji můžeme jak při letním grilování, tak i doma, kdy maso marinádou potřeme a dopečeme v troubě, aby bylo hezky měkké, šťavnaté a chuťově výrazné. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Krkovici nakrájíme na plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
- Z olivového oleje, hořčice, utřeného česneku a tymiánu připravíme marinádu.
- V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z každé strany zprudka opečeme.
- Takto připravené maso vyskládáme do pekáče a potřeme silnou vrstvou hořčično-bylinkové marinády.
- Ve výpeku v pánvi opečeme nahrubo nakrájenou cibuli a nakonec ji rozložíme na potřené maso. Lehce podlijeme.
- Pekáč přikryjeme alobalem a dáme dopéct do trouby na 180 °C asi na 30 minut.
- Nakonec alobal sundáme a pod grilem dopečeme, aby bylo maso hezky zlaté.
- Podáváme s brambory.
Plastový obal od masa můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů. Předtím je stačí vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a měli bychom zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím. Rostlinné části - jako slupky od cibule či česneku patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.