Také vás někdy napadla otázka, jak jen to v luxusních restauracích dělají, že připravují tak výborné steaky? Odpověď je jednoduchá, k přípravě využívají metodu sous-vide...
Za výbornou večeři nemusí padnout značná část výplaty, zvládneme to i z pohodlí domova.
|
Také vás někdy napadla otázka, jak jen to v luxusních restauracích dělají, že připravují tak výborné steaky? Odpověď je jednoduchá, k přípravě využívají metodu sous-vide...
Za výbornou večeři nemusí padnout značná část výplaty, zvládneme to i z pohodlí domova.
|
Porce
dle množství masa
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Maso opláchneme, osolíme, opepříme a vložíme do uzaviratelného sáčku - než ho zavřeme přidáme olej a čerstvé bylinky.
- Nyní předehřejeme vodní lázeň na požadovanou teplotu a pečlivě uzavřený sáček do ní vložíme.
- Obecně platí, že průměrný steak by měl být hotový za 45 minut, ale pokud ho ve vodní lázni necháme 2 hodiny, nic se nestane.
- Předehřejeme si pánev na velmi vysokou teplotu, přidáme máslo, počkáme až přestane bublat a přidáme steak ze sáčku. Můžeme přidat i bylinky.
- Steakem po pánvi pohybujeme přibližně 3 minuty a to samé uděláme i z druhé strany. To je záruka zlaté a křupavé kůrky.
Zbylý obsah pytlíku doplníme vodou, vínem nebo pivem a získáme tak ke steaku výbornou omáčku. Samotný pytlík, pokud je na jedno použití, nezapomeneme vyhodit do správného kontejneru. A tím je v tomto případě ten žlutý kontejner.
Jako přílohu si můžeme zvolit domácí hranolky nebo obyčejné brambory. Na závěr si nalijeme sklenku dobrého vína a plně se oddáme gastronomickému zážitku, který nás právě teď čeká. Dobrou chuť!