Steak jako z restaurace

Také vás někdy napadla otázka, jak jen to v luxusních restauracích dělají, že připravují tak výborné steaky? Odpověď je jednoduchá, k přípravě využívají metodu sous-vide... Za výbornou večeři nemusí padnout značná část výplaty, zvládneme to i z pohodlí domova.
Také vás někdy napadla otázka, jak jen to v luxusních restauracích dělají, že připravují tak výborné steaky? Odpověď je jednoduchá, k přípravě využívají metodu sous-vide... Za výbornou večeři nemusí padnout značná část výplaty, zvládneme to i z pohodlí domova.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství masa
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso kvalitní steakové
    bylinky (rozmarýn, tymián, bobkový list)
Pokyny
  1. Maso opláchneme, osolíme, opepříme a vložíme do uzaviratelného sáčku - než ho zavřeme přidáme olej a čerstvé bylinky.
  2. Nyní předehřejeme vodní lázeň na požadovanou teplotu a pečlivě uzavřený sáček do ní vložíme.
  3. Obecně platí, že průměrný steak by měl být hotový za 45 minut, ale pokud ho ve vodní lázni necháme 2 hodiny, nic se nestane.
  4. Předehřejeme si pánev na velmi vysokou teplotu, přidáme máslo, počkáme až přestane bublat a přidáme steak ze sáčku. Můžeme přidat i bylinky.
  5. Steakem po pánvi pohybujeme přibližně 3 minuty a to samé uděláme i z druhé strany. To je záruka zlaté a křupavé kůrky.

Zbylý obsah pytlíku doplníme vodou, vínem nebo pivem a získáme tak ke steaku výbornou omáčku. Samotný pytlík, pokud je na jedno použití, nezapomeneme vyhodit do správného kontejneru. A tím je v tomto případě ten žlutý kontejner.

Jako přílohu si můžeme zvolit domácí hranolky nebo obyčejné brambory. Na závěr si nalijeme sklenku dobrého vína a plně se oddáme gastronomickému zážitku, který nás právě teď čeká. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*