Strakonické hnětýnky

Recept na tyto dobroty se liší vesnice od vesnice. Pečou se jak kynuté, tak piškotové. Někde se vykrajují, jinde plní do formiček. Vždy chutnají výborně!
Recept na tyto dobroty se liší vesnice od vesnice. Pečou se jak kynuté, tak piškotové. Někde se vykrajují, jinde plní do formiček. Vždy chutnají výborně!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
30 ks
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Pokyny
  1. Žloutky utřeme s cukrem, poté zapracujeme máslo a přidáme další suroviny.
  2. Z bílků vyšleháme sníh a jemně zapracujeme do těsta.
  3. Těsto rozválíme na tlustší plát, o výšce cca 1 cm, vykrájíme kolečka a pečeme v troubě vyhřáté na 140 stupňů, 25 minut.
  4. Kolečka pak polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*