Když se řekne křenová omáčka, většina z nás si asi představí nasládlou chuť klasické křenové omáčky podávané k masu s knedlíkem. Pokud seženeme pěkný a pálivý kousek křenu, můžeme kouzlit - co takhle vyzkoušet něco nového? Třeba studenou omáčku podle našeho receptu. Tato omáčka má široké využití - hodí se totiž do teplé i studené kuchyně a chuťově se skvěle doplňuje s červenou řepou, bramborami, grilovanou zeleninou, ale i rybami.
|
Když se řekne křenová omáčka, většina z nás si asi představí nasládlou chuť klasické křenové omáčky podávané k masu s knedlíkem. Pokud seženeme pěkný a pálivý kousek křenu, můžeme kouzlit - co takhle vyzkoušet něco nového? Třeba studenou omáčku podle našeho receptu. Tato omáčka má široké využití - hodí se totiž do teplé i studené kuchyně a chuťově se skvěle doplňuje s červenou řepou, bramborami, grilovanou zeleninou, ale i rybami.
|
Porce
2 skleničky
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Křen oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno.
- Jogurt smícháme s javorovým sirupem, hořčicí a jablečným octem.
- Následně přidáme nastrouhaný křen a pořádně promícháme.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Přelijeme do skleničky, nebo dobře uzavíratelné nádoby, a skladujeme v lednici. Omáčka vydrží v lednici až 1 týden.