Zelené fazolky jsou plné vitamínů a prospěšných látek pro naše těla v podobě salátu skvěle chutnají, když chcete lehké jídlo k obědu nebo k večeři či jako příloha.
|
Zelené fazolky jsou plné vitamínů a prospěšných látek pro naše těla v podobě salátu skvěle chutnají, když chcete lehké jídlo k obědu nebo k večeři či jako příloha.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Zelené fazolky si očistěte a nakrájejte na cca 3 cm kousky.
- Ty krátce povařte v osolené vodě, aby byly „al dente“.
- Aby si zachovaly krásnou zelenou barvu, prudce je zchlaďte a zakápněte citrónem.
- Mezitím si na suché pánvi upečte do křupava na drobno nakrájenou slaninu, připravte sladkokyselou zálivku z vody, cukru a octa a utřete si česnek se solí, pepřem a olejem.
- Všechny takto připravené ingredience smíchejte ještě teplé, případně dochuťte a nechte odležet. Stejně dobrý salát připravíte třeba z hrášků.
Do tohoto salátu můžete přidat nadrobno nakrájené brambory. Jednoduše tak připravíte dva různé saláty.