Toto cukroví krásně křupe a zaujme vás decentní chutí oříšků. Navíc není příliš sladké, takže je skvělou volbou pro ty, kdo i o svátcích dbají na štíhlou linii.
|
Toto cukroví krásně křupe a zaujme vás decentní chutí oříšků. Navíc není příliš sladké, takže je skvělou volbou pro ty, kdo i o svátcích dbají na štíhlou linii.
|
Suroviny
ovesné vločky
150g
hladká mouka
60g
jedlá soda
1/2lžičky
třtinový cukr
30g
ořechy
1hrst
vlašské, kešu
máslo
100g
rozpuštěné
med
50g
|
Pokyny
- Troubu předehřejte na 150 °C. Ve velké míse smíchejte suché suroviny: ovesné vločky, mouku, sodu a cukr. Místo sody můžete použít prášek na pečení, ale o něco méně.
- K sypké směsi přidejte máslo a med a vše lehce promíchejte tak, aby se ovesné vločky rovnoměrně obalily medem. Med celou hmotu krásně spojí a kromě toho je zdravou alternativou cukru.
- Nakonec přidejte směs ořechů a vše pořádně promíchejte. Díky ořechům jsou srdíčka zdravou bombou: obsahují nenasycené mastné tuky, vitamíny a minerály, které jsou dobré mimo jiné „na nervy“.
- Na plechu vytvarujte pomocí vykrajovátka ovesná srdíčka. Nemusíte se bát, že by se rozpadla, díky medu hmota drží pohromadě. Pokud je chcete použít jako ozdobičky, uprostřed vytvořte dírku na zavěšení.
- Ovesná srdíčka pečte v předehřáté troubě asi 20 minut a poté nechejte vychladnout. Uložte je do kovové krabice vyložené ubrouskem. Srdíčka můžete také zamrazit, pokud je chcete uložit na déle než dva týdny.
- Srdíčky můžete ozdobit svůj vánoční stůl nebo kuchyni. Skvěle vypadají ve skleněné nádobě, třeba s velkou červenou nebo zelenou mašlí.