Sušenky Cantuccini podle Romana Pauluse

Tradiční italské sušenky pocházejí z italského města Prato, jsou dvakrát pečené, podlouhlé a křupavé a většinou se namáčejí do kávy nebo jiného nápoje. Tentokrát podle receptu slavného českého šéfkuchaře Romana Pauluse.
Tradiční italské sušenky pocházejí z italského města Prato, jsou dvakrát pečené, podlouhlé a křupavé a většinou se namáčejí do kávy nebo jiného nápoje. Tentokrát podle receptu slavného českého šéfkuchaře Romana Pauluse.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
30 sušenek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    ořechy 125g lískové
    mandle 125g neloupané
    mandle 125g loupané
    vejce 2ks
    citrónová kůra z 1 bio citronu
Pokyny
  1. Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.
  2. Do směsi přidáme všechny ořechy – mandle loupané, neloupané a lískové ořechy. Přisypeme kypřící prášek a prosátou mouku.
  3. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a vložíme ho na plech.
  4. Na plechu z něj vytvoříme dva téměř totožné válečky, které potřeme rozšlehaným vejcem.
  5. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 25 minut.
  6. Po vytažení sušenek Cantucciny z trouby je ještě teplé nakrájíme na stejně široké proužky a rozkrájené je necháme vychladnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*