Tradiční italské sušenky pocházejí z italského města Prato, jsou dvakrát pečené, podlouhlé a křupavé a většinou se namáčejí do kávy nebo jiného nápoje. Tentokrát podle receptu slavného českého šéfkuchaře Romana Pauluse.
|
Tradiční italské sušenky pocházejí z italského města Prato, jsou dvakrát pečené, podlouhlé a křupavé a většinou se namáčejí do kávy nebo jiného nápoje. Tentokrát podle receptu slavného českého šéfkuchaře Romana Pauluse.
|
Suroviny
cukr moučka
250g
hladká mouka
250g
ořechy
125g
lískové
mandle
125g
neloupané
mandle
125g
loupané
vejce
2ks
prášek do pečiva
1/2
citrónová kůra
z 1 bio citronu
|
Pokyny
- Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.
- Do směsi přidáme všechny ořechy – mandle loupané, neloupané a lískové ořechy. Přisypeme kypřící prášek a prosátou mouku.
- Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a vložíme ho na plech.
- Na plechu z něj vytvoříme dva téměř totožné válečky, které potřeme rozšlehaným vejcem.
- Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 25 minut.
- Po vytažení sušenek Cantucciny z trouby je ještě teplé nakrájíme na stejně široké proužky a rozkrájené je necháme vychladnout.