Svařené víno je oblíbeným nápojem, který příjemně zahřeje, když je venku chladno. Obvykle ho připravujeme z červeného vína, ale výborně chutná i z bílého vína. Stačí přidat koření, ovoce, cukr a med. Výsledkem je lahodný nápoj s jemnou chutí a podmanivou vůní. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Svařené víno je oblíbeným nápojem, který příjemně zahřeje, když je venku chladno. Obvykle ho připravujeme z červeného vína, ale výborně chutná i z bílého vína. Stačí přidat koření, ovoce, cukr a med. Výsledkem je lahodný nápoj s jemnou chutí a podmanivou vůní. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Jablko nakrájíme na malé kousky.
- Z pomeranče vymačkáme šťávu.
- V kastrůlku smícháme víno s cukrem, kořením, šťávou z pomeranče a nakrájeným jablkem.
- Směs necháme přijít k varu a chvíli vaříme.
- Na dno hrnku dáme lžičku medu a zalijeme svařákem. Med dodá vínu krásnou chuť i vůni.
- Hotovo. Pro ostřejší říz můžeme do svařeného vína přidat i kousek zázvoru.
Po výrobě svařáku nám mohou zbýt prázdné sáčky od koření. Pokud se jedná o sáčky vyrobené z papíru, které mají uvnitř hliníkovou vrstvu, vyhodíme je do směsného odpadu. Slupky od ovoce patří do bioodpadu, nejlépe na náš vlastní kompost, nebo do sběrných nádob označených hnědou samolepkou.