Svařák z bílého vína s ovocem a kořením

Svařené víno je oblíbeným nápojem, který příjemně zahřeje, když je venku chladno. Obvykle ho připravujeme z červeného vína, ale výborně chutná i z bílého vína. Stačí přidat koření, ovoce, cukr a med. Výsledkem je lahodný nápoj s jemnou chutí a podmanivou vůní. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Svařené víno je oblíbeným nápojem, který příjemně zahřeje, když je venku chladno. Obvykle ho připravujeme z červeného vína, ale výborně chutná i z bílého vína. Stačí přidat koření, ovoce, cukr a med. Výsledkem je lahodný nápoj s jemnou chutí a podmanivou vůní. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Jablko nakrájíme na malé kousky.
  2. Z pomeranče vymačkáme šťávu.
  3. V kastrůlku smícháme víno s cukrem, kořením, šťávou z pomeranče a nakrájeným jablkem.
  4. Směs necháme přijít k varu a chvíli vaříme.
  5. Na dno hrnku dáme lžičku medu a zalijeme svařákem. Med dodá vínu krásnou chuť i vůni.
  6. Hotovo. Pro ostřejší říz můžeme do svařeného vína přidat i kousek zázvoru.

Po výrobě svařáku nám mohou zbýt prázdné sáčky od koření. Pokud se jedná o sáčky vyrobené z papíru, které mají uvnitř hliníkovou vrstvu, vyhodíme je do směsného odpadu. Slupky od ovoce patří do bioodpadu, nejlépe na náš vlastní kompost, nebo do sběrných nádob označených hnědou samolepkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*