Svařené víno

Žádná předpřipravená směs koření na "svařák" se nevyrovná této pochoutce, s karamelizovaným cukrem a čerstvou pomerančovou šťávou. Nezapomeňte ani na plátek citrónu na ozdobu!
Žádná předpřipravená směs koření na "svařák" se nevyrovná této pochoutce, s karamelizovaným cukrem a čerstvou pomerančovou šťávou. Nezapomeňte ani na plátek citrónu na ozdobu!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 víno
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    víno 1ks lahev
    cukr 100g záleží na vaší chuti
    skořice 1ks
    pomeranč 3ks
    badyán 1ks
    kardamon 2zrnka
Pokyny
  1. Do kastrolu nasypte cukr a nechte karamelizovat, když vám cukr začne tát a zlátnout přilijte šťávu ze dvou menších pomerančů, přidejte koření a svařte cca 5 min.
  2. Poté přilejte víno a na mírném ohni ohřívejte, společně s jedním na plátky nakrájeným pomerančem, dalších pět minut.
  3. Dejte si pozor, aby se víno nevařilo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*