Pokud jste propadli kouzlu skořice, tyto rolky se u vás neohřejí. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jejich základem je kardamonové těsto, které můžete využít i pro pečení švédského chleba.
|
Pokud jste propadli kouzlu skořice, tyto rolky se u vás neohřejí. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jejich základem je kardamonové těsto, které můžete využít i pro pečení švédského chleba.
|
Porce
10 rolek
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Mléko přivedeme k varu, odstavte a vmíchejte máslo, cukr, sůl a kardamon.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a přidejte kvasnice.
- Nechte chvíli vychladnout a pak postupně přimíchejte mouku.
- Vypracujte vláčné těsto a nechte hodinu kynout, až se objem zdvojnásobí.
- Pak na vále jej zpracujte, dokud není hebké a lesklé.
- Těsto rozválejte na plát ve tvaru obdélníku, který potřete rozpuštěným máslem a posypete cukrem se skořicí. Plát pak napříč zabalíte (jako šátečky) a tuto roli pak rozkrájíte na cca 20 kousků.
- Každý z nich pak položíte do košíčku na muffiny a necháte ještě hodinu kynout.
- Pak potřete rozšlehaným mlékem a případně posypete nasekanými mandlemi.
- Ve vyhřáté troubě pečte 8 minut nebo dokud nezezlátnou.