Je to nutella? Jsou to povidla? Je to džem? Je to všechno dohromady! Připravte si domácí švestkovou nutellu, která je parádní na palačinky, lívance, do kaší i bílých jogurtů a na kynuté knedlíky.
|
Je to nutella? Jsou to povidla? Je to džem? Je to všechno dohromady! Připravte si domácí švestkovou nutellu, která je parádní na palačinky, lívance, do kaší i bílých jogurtů a na kynuté knedlíky.
|
Porce
700 ml nutelly
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Švestky nakrájíme na kousky a svaříme s trochou vody na hustou kaši. Přidáme cukr, čokoládu a koření.
- Odstavíme z ohně a vmícháme kakao a rozmixujeme dohladka.
- V lednici vydrží patnáct dní, pokud ji sterilizujete ve vařící vodě 10 minut, můžete ji uložit jako běžnou marmeládu.