Jak nejlépe využít svěží jarní zeleninu? Do salátu s čestvou rybou. Odlehčete si po zimě jídelníček a vyměňte omáčky s knedlíky za jarní salát s tuňákem.
|
Jak nejlépe využít svěží jarní zeleninu? Do salátu s čestvou rybou. Odlehčete si po zimě jídelníček a vyměňte omáčky s knedlíky za jarní salát s tuňákem.
|
Porce
5 porcí
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
polníček
300g
tuňák
160g
ideálně čerstvý, jinak konzervovaný
rukola
150g
vejce
2ks
natvrdo
avokádo
1ks
paprika
1ks
bio
okurek
1ks
bio
rajčata
1ks
vanička bio cherry rajčat
citrónová šťáva
s medem na zálivku
sůl a pepř
čerstvě mleté
|
Pokyny
Salát
- Omyjeme polníček, rukolu, papriku, okurku a cherry rajčata.
- Cherry rajčátka, papriku a okurku po důkladném omytí nakrájíme na malé kousky.
- Nakrájenou zeleninu přesypeme do velké mísy, následně přidáme omytou rukolu a nadrobno natrhaný salát polníčku.
- Avokádo podélně rozřízneme nožem a také nadrobno nakrájíme, přidáme ho do mísy.
- Následně uvaříme dvě vejce, která oloupeme, nakrájíme na velikost sousta a přidáme do mísy.
- Tuňáka zatím necháme okapat a začneme připravovat zálivku.
- Do mísy přidáme kousky opečeného, nebo na pánvičce orestovaného tuňáka.
- Nakonec vlijeme připravený dresink.
- Ozdobíme a můžeme podávat.
Dresink
- Smícháme lžičku medu, lžičku hořčice, dvě lžíce olivového oleje.
- Podle chuti přidáváme citronovou šťávu.
- Na závěr vše smícháme a můžeme dochutit špetkou soli a pepře.