Tenké palačinky s domácí jahodovou zavařeninou

Tajemství palačinek je ve správně rozšlehaných ingrediencích a trpělivém smažení. Pokud chcete jídlo, které vás vrátí do dětských let, tak palačinky s jahodovou zavařeninou jsou tou pravou volbou.
Tajemství palačinek je ve správně rozšlehaných ingrediencích a trpělivém smažení. Pokud chcete jídlo, které vás vrátí do dětských let, tak palačinky s jahodovou zavařeninou jsou tou pravou volbou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
16 palačinek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    krupicový cukr 1/2lžíce
    sůl 1špetka
    vejce 4ks
    žloutek 1ks
    mléko 420ml plnotučné
    voda 120ml
Pokyny
  1. Do větší misky nasypeme mouku, cukr a sůl.
  2. Směs promícháme metlou a uprostřed uděláme důlek.
  3. Do něj vyklepneme celá vejce a jeden žloutek a vše pomocí metly smícháme v hladké těsto.
  4. Tímto způsobem předejdeme tvorbě malých hrudek.
  5. Do menší misky odměříme mléko s vodou a po menších dávkách je přiléváme do misky s těstem.
  6. Každou dávku tekutiny dokonale vmícháme, aby výsledné těsto bylo krásně hladké, bez hrudek.
  7. Těsto by mělo být kompaktní a spíše tekuté.
  8. Na plotně si na středním plamenu rozehřejeme pánev.
  9. Pomocí silikonového štětce rozetřeme stejnoměrně po celé ploše rostlinný olej.
  10. Pak nalijeme na jednu stranu ohřáté pánve těsto, které krouživým a zároveň lehce trhavým pohybem rozlijeme po celé pečicí ploše pánve.
  11. Palačinku necháme minimálně jednu a půl minuty zvolna péci.
  12. Pak zkusíme pomocí špejle s hrotem nadzdvihnout kraj placky.
  13. Když to jde jednoduše a palačinka nemá tendenci se trhat, je připravena k otočení.
  14. Špejli podstrčíme pod plackou, tak aby špička trochu vylezla na straně druhé, nadzdvihneme ji a jednoduše položíme neopečenou stranou dolů.
  15. Druhou stranu palačinky pečeme mnohem kratší dobu, asi tak 20–30 vteřin.
  16. Palačinky podáváme s domácím džemem nebo posypané skořicovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*