Těstovinový nákyp je oblíbenou sladkou variantou oběda nebo večeře, kterou ocení především děti. Těstoviny v kombinaci s tvarohem a rozinkami chutnají zatepla i zastudena. Spojení těstovin a bábovky se na první pohled může zdát zcela nemožné, ale upéct nákyp ve formě na bábovku je skvělý nápad. Jak na to?
|
Těstovinový nákyp je oblíbenou sladkou variantou oběda nebo večeře, kterou ocení především děti. Těstoviny v kombinaci s tvarohem a rozinkami chutnají zatepla i zastudena. Spojení těstovin a bábovky se na první pohled může zdát zcela nemožné, ale upéct nákyp ve formě na bábovku je skvělý nápad. Jak na to?
|
Porce
1 bábovka
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
tvaroh
500g
tučný ve vaničce
cukr moučka
60g
máslo
50g
změklé
rozinky
50g
namočené v rumu
vejce
4ks
těstoviny
1balení
(kolínka, vřetena)
cukr
1ks
vanilkový
citrónová kůra
1ks
z jednoho citronu
máslo
na vymazání formy
hrubá mouka
na vymazání formy
|
Pokyny
- Těstoviny uvaříme ve slané vodě dle návodu.
- Uvařené těstoviny propláchneme pod proudem tekoucí studené vody a necháme okapat.
- Žloutky oddělíme od bílků.
- Změklé máslo vyšleháme s cukrem.
- Přidáme žloutky, citronovou kůru, tvaroh a vše vyšleháme do hladké směsi.
- Poté scedíme rozinky a vmícháme je do směsi.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do žloutkové směsi.
- Vše promícháme s těstovinami.
- Vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C po dobu 40 – 50 minut (dokud nezačnou okraje zlátnout).
- Vyndáme, necháme vychladnout cca 15 minut, vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
- Na závěr nebo při podávání můžeme ještě zaprášit moučkovým cukrem.