Červená řepa patří do našich jídelníčků již od pradávna. A to nejen díky skvělé chuti, ale i kvůli jejím zdravým účinkům. Řepu nejčastěji nalezneme v salátech, polévkách či jako přílohu k některým hlavním pokrmům. Rovněž se často objevuje jako součást pečené zeleniny. Její využití je všestranné a pokrmy, které ji obsahují, bývají zároveň jednodušší na přípravu. A to platí i pro dnešní recept.
|
Červená řepa patří do našich jídelníčků již od pradávna. A to nejen díky skvělé chuti, ale i kvůli jejím zdravým účinkům. Řepu nejčastěji nalezneme v salátech, polévkách či jako přílohu k některým hlavním pokrmům. Rovněž se často objevuje jako součást pečené zeleniny. Její využití je všestranné a pokrmy, které ji obsahují, bývají zároveň jednodušší na přípravu. A to platí i pro dnešní recept.
|
Porce
5 porcí
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
zeleninový vývar
700ml
těstoviny
250gramů
těstovinová rýže (nevařená)
olivový olej
2lžíce
cibule
1ks
větší
česnek
2stroužek
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
balzamická redukce
2lžíce
parmezán
na dozdobení
petrželka
na dozdobení
|
Pokyny
- V nižším širším hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme dokud nezesklovatí.
- Poté přidáme 2 lžíce balzamikové redukce a 2 – 3 minuty restujeme.
- Vařenou řepu nakrájíme nebo nastrouháme a přidáme k cibuli.
- Vsypeme nevařenou těstovinovou rýži, vlijeme vývar, osolíme a opepříme.
- Vaříme zhruba 15 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou a posypeme parmezánem.