Losos, špenát a těstoviny jsou perfektní chuťová kombinace. Tento těstovinový salát chutná malým i velkým strávníkům. Jak si ho připravit doma?
|
Losos, špenát a těstoviny jsou perfektní chuťová kombinace. Tento těstovinový salát chutná malým i velkým strávníkům. Jak si ho připravit doma?
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
těstoviny
500g
špenát
500g
čerstvý
zakysaná smetana
2kelímky
losos
2 - 3ks
|
Pokyny
- Těstoviny uvaříme dle instrukcí viz. výše a necháme zchladnout.
- Filety z lososa (2-3 ks) osolíme, případně opepříme, a připravíme na pánvi tak, jak jsme zvyklí.
- Necháme zchladnout a natrháme na kousky.
- Listy čerstvého špenátu omyjeme, nakrájíme na větší kousky a případně můžeme krátce orestovat na másle.
- Místo špenátu můžeme samozřejmě použít polníček, rukolu, kopr, a jiné.
- Těstoviny smícháme s lososem, listy špenátu, zakysanou smetanou, mírně pokapeme olivovým olejem a můžeme přidat dle chuti citronovou šťávu či kůru.
Plastové kelímky od smetany patří do kontejneru na plasty, stačí důkladně vyprázdnit obsah. Hliníkové víčko můžeme vytřídit do hliníku, podobně jako alobal. Menší kousky alobalu je ideální sbírat a před vytříděním do kontejneru na kovy je zmačkat do větší kuličky.