Kadeřávek patří mezi typické podzimní suroviny. Hodí se na přípravu na smoothies, přidat ho můžeme ale také do polévek, nebo třeba do receptů s těstovinami! Připravte si rychlé těstoviny s kadeřávkem, žampiony a slaninou sypané sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Kadeřávek patří mezi typické podzimní suroviny. Hodí se na přípravu na smoothies, přidat ho můžeme ale také do polévek, nebo třeba do receptů s těstovinami! Připravte si rychlé těstoviny s kadeřávkem, žampiony a slaninou sypané sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Těstoviny uvaříme dle návodu.
- Kadeřávek očistíme - zbavíme ho silných stonků, lístky omyjeme a nasekáme.
- V hlubší pánvi rozehřejeme malé množství oleje a orestujeme na něm nakrájenou slaninu.
- Poté přidáme omyté a na plátky nakrájené žampiony, které taky orestujeme.
- Nakonec přidáme kadeřávek, přilijeme trochu vody z těstoviny a asi 10 minut společně podusíme.
- Osolíme a opepříme.
- Nakonec přimícháme těstoviny, vše přendáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.
Pokud si koupíme sýr v plastovém obalu, nezapomene ho prázdný vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Nevyuižité zbytky zeleniny patří do bioodpadu. Pokud si nejsme při třídění odpadu v kuchyni jisti, mrkněte na Deník třídičky Irči na díl “… třiďte odpad jednoduše”.