Vynikající zdravé a lehké jídlo. Pokud vaše děti nejedí maso, můžete lososa nahradit kuřecím masem.
|
Vynikající zdravé a lehké jídlo. Pokud vaše děti nejedí maso, můžete lososa nahradit kuřecím masem.
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Filet z lososa osušíme, okořeníme barevným pepřem, hrubozrnnou mořskou solí, čerstvými bylinkami a dáme na pečící papír do rozpálené trouby péct na 180 stupňů (cca 12 min.).
- Mezitím si uvaříme žitné těstoviny al dente (pozor: vaří se trochu déle než pšeničné). Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme trochu oleje (stačí malá lžička).
- Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu – nejprve sušená rajčata (která si 15 min. předem namočíme ve vodě, aby změkla) a k nim přidáme cuketu, záhy asi za 2 min. přidáme čerstvá cherry rajčátka, černé olivy a zeleninu.
- Vše ještě chvíli restujeme, na závěr přidáme jarní cibulku, čerstvou bazalku a osolíme mořskou solí.
- Do orestované směsi vsypeme uvařené žitné těstoviny, přidáme polévkovou lžíci bazalkového pesta a vše znovu jemně promícháme. Nakonec přidáme pečeného lososa, kterého předem nakrájíme/natrháme na menší kousky.
- Na talíři pak ozdobíme čerstvými bylinkami.