Kdo má rád pálivá jídla, tomu doma nesmí chybět thajská chilli omáčka Sriracha. Můžeme si ji koupit v obchodě, nebo si udělat domácí. Výsledná chuť závisí na tom, po jakém druhu papriček sáhneme.
|
Kdo má rád pálivá jídla, tomu doma nesmí chybět thajská chilli omáčka Sriracha. Můžeme si ji koupit v obchodě, nebo si udělat domácí. Výsledná chuť závisí na tom, po jakém druhu papriček sáhneme.
|
Porce
450 ml
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Chilli papričky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme.
- Do mixéru vložíme papričky, česnek, sůl, cukr, 3 lžíce vody a vše rozmixujeme.
- Vzniklou pastu přendáme do předem vyvařené sklenice, zakryjeme ji potravinářskou fólií a necháme přibližně 4 dny kvasit na teplém místě, kam nejde příliš mnoho světla.
- Zkvašenou pastu vložíme opět do mixéru, přidáme jablečný ocet, důkladně rozmixujeme a směs přepasírujeme přes kovový cedník.
- Hotovou Srirachu přendáme do skleněné nádoby.
- Takto ji můžeme ji servírovat, nebo skladovat, i několik měsíců.