Thajská kuchyně se neobejde bez kari. Vybrat si můžeme červené, zelené nebo žluté. Thajské gastronomii vyznáme upřímnou lásku tím, že si kari pastu připravíme doma. Naučíme vás, jak na to.
|
Thajská kuchyně se neobejde bez kari. Vybrat si můžeme červené, zelené nebo žluté. Thajské gastronomii vyznáme upřímnou lásku tím, že si kari pastu připravíme doma. Naučíme vás, jak na to.
|
Suroviny
česnek
5stroužků
chilli
6ks
papričky, bez semínek
koriandr
4stonky
čerstvý
chilli
3 - 4ks
papričky
limetka
3listky
kafrová
galangal
2cm
zázvor
2lžíce
nasekaný
kurkuma
2cm
koriandr
2lžíce
semínka
citrónová tráva
2stonky
římský kmín
1lžička
pepř
1lžička
bílý
cibule
1ks
červená
pasta
1lžíce
krevetová
pepř
1lžíce
zelený
|
Pokyny
- Cibuli, zázvor, galgán, kurkumu a čínský zázvor nakrájíme nahrubo. Citronovou trávu rozpůlíme a použijeme jen spodní polovinu.
- Semena koriandru, kmín a bílý́ pepř opražíme nasucho a necháme vychladnout. Poté vložíme do mixéru společně s ostatními ingrediencemi a vše pečlivě rozmixujeme.
V případě potřeby můžeme přidat trochu vody nebo oleje.Přidat můžeme trochu vody nebo oleje. Čerstvá kari pasta vydrží v lednici až 3 týdny.