Halušky s brynzou patří ke klasice slovenské kuchyně. Připravit je doma však není vůbec složité. Místo klasických bramborových, jsme se je tentokrát pokusili trochu odlehčit. Jak? Mouku jsme použili špaldovou a část nahradili tofu a na místo brynzy a slaniny jsme sáhli po špenátu se smetanou.
|
Halušky s brynzou patří ke klasice slovenské kuchyně. Připravit je doma však není vůbec složité. Místo klasických bramborových, jsme se je tentokrát pokusili trochu odlehčit. Jak? Mouku jsme použili špaldovou a část nahradili tofu a na místo brynzy a slaniny jsme sáhli po špenátu se smetanou.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Tofu nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme sůl, pepř, mouku, vejce, olej a mléko.
- Vše smícháme v polotuhé těsto.
- V hrnci přivedeme vodu k varu a až začne vřít, protlačíme do ní halušky pomocí speciálního sítka na halušky.
- Halušky vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
- V druhém kastrolku rozehřejeme olej.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky a osmahneme jej na oleji.
- Následně přidáme listový špenát a smetanu a necháme společně chvíli podusit, dokud špenát nezvadne.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Hotové halušky na talíři ozdobíme špenátovou směsí.