Tortila española

Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 6ks
    vejce 5ks
    paprika zelená
    sýr plátkový
    paprika červená, sušená
Pokyny
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a na mírném ohni je osmažíme.
  2. Cibulku nakrájíme nadrobno, přidáme sůl, pepř a papriku a smažíme do měkka.
  3. Necháme 5 minut vychladnout.
  4. Všechna vejce rozmícháme v míse a přidáme k nim osmažené brambory, olej necháme v pánvi. Vejce s brambory promícháme.
  5. Směs rozlijeme do pánve, kde nám zbylo trochu oleje.
  6. Po 3 minutách omeletu otočíme.
  7. Když je hotová, přidáme na povrch sýr a tortilu nakrájíme.
  8. ¡Buen provecho! Neboli dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*