Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
|
Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a na mírném ohni je osmažíme.
- Cibulku nakrájíme nadrobno, přidáme sůl, pepř a papriku a smažíme do měkka.
- Necháme 5 minut vychladnout.
- Všechna vejce rozmícháme v míse a přidáme k nim osmažené brambory, olej necháme v pánvi. Vejce s brambory promícháme.
- Směs rozlijeme do pánve, kde nám zbylo trochu oleje.
- Po 3 minutách omeletu otočíme.
- Když je hotová, přidáme na povrch sýr a tortilu nakrájíme.
- ¡Buen provecho! Neboli dobrou chuť!