Připravte si plněnou tortillu s halloumi, salátem a bylinkovým dipem získáme vyvážené jídlo, které ocení malí i velcí třeba jako zdravý oběd do práce, nebo na výlet. Recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Připravte si plněnou tortillu s halloumi, salátem a bylinkovým dipem získáme vyvážené jídlo, které ocení malí i velcí třeba jako zdravý oběd do práce, nebo na výlet. Recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
dle množství surovin
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
koření
na ochucení sýru dle naší chuti (citronová šťáva, pepř, oregano, bazalka, chilli, máta atd.)
tortilla
celozrnná pro zdravější variantu
zelenina
čerstvá - nejlépe salát, rukola, rajčata aj., či vhodná ke grilování (cuketa, lilek, rajče, paprika atd. - nemusíme použít čerstvou zeleninu, můžeme naplnit i grilovanou)
bylinkové pesto
nebo dip dle naší chuti
|
Pokyny
- Rozpálíme gril či pánev na teplotu 200 °C.
- Sýr nakrájíme na plátky a pokud není ochucený, můžeme přidat koření či marinádu dle našich chuťových preferencí.
- Plátky sýru rozprostřeme na rozpálený gril. Opékáme z každé strany 3-4 minuty, nebo dokud sýr nezačne zlátnout.
- Sýr pokládáme do tortilly společně s připravenou zeleninou, nezapomeneme přidat dip.Dobrou chuť!
TIP od Jakvkuchyni.cz: přidejte doma vyrobenou omáčku, zkuste třeba cibulový dip.