Výtečná toskánská specialita, která nadchne nejednoho nadšence sýrových pokrmů. Přesně to jsou lahodné italské gnudi.
|
Výtečná toskánská specialita, která nadchne nejednoho nadšence sýrových pokrmů. Přesně to jsou lahodné italské gnudi.
|
Porce
7 porcí
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Pokyny
Postup při přípravě kuliček
- Ricottu necháme 12 hodin vykapat.
- Okapanou ricottu mírně osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný parmazán a trochu muškátového oříšku a vše dobře promícháme.
- Ze směsi vytvoříme 40 malých kuliček.
- Kuličky obalíme v semolinové mouce a vyskládáme je na tác, který je posypaný krupicí.
- Připravené gnudi necháme odležet do druhého dne (nepřikrýváme).
- V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu a odstáté gnudi do ní postupně dáváme vařit asi po deseti kusech. Vaříme je 3 minuty.
- Gnudi vložíme do připravené omáčky a promícháme.
- Podáváme je posypané parmazánem.
Postup při přípravě omáčky
- V hlubší pánvi necháme na oleji zesklovatět pokrájenou jarní cibulku.
- Přidáme utřený česnek, konzervu krájených rajčat, nakrájená zralá rajčata a vše mírně podusíme.
- Do rajčatové směsi přidáme bylinky (bazalku, tymián a oregano) a necháme ještě chvíli dusit, dokud se chutě dobře neprolnou.
Recept připravila blogerka neplechanaplechu.blogspot.cz