Nejpopulárnější rychlá buchta v letních měsících je bezpochyby bublanina z čerstvého ovoce. Přinášíme recept na její zdravější verzi.
|
Nejpopulárnější rychlá buchta v letních měsících je bezpochyby bublanina z čerstvého ovoce. Přinášíme recept na její zdravější verzi.
|
Porce
1 forma, 20 cm
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
ovoce
dle výběru
mouka
350g
pšeničná celozrnná
jáhly
150g
cukr
80g
třtinový
olej
80g
řepkový
mouka
50g
hladká, kukuřičná
jedlá soda
1lžička
nebo vinný kámen
sůl
1špetka
citrónová kůra
z chemicky neošetřeného citrónu, možno použít také sladěnku nebo jiný druh přírodního sladidla
|
Pokyny
- Jáhly rozmixujeme (příp. použijeme jáhelnou mouku či jáhelné vločky).
- Následně je smícháme s třtinovým cukrem či jiným sladidlem, přidáme 2 dcl vody a necháme 5 min. odstát.
- Pak přidáme další suroviny a vypracujeme těsto řidší konzistence.
- Těsto dáme do silikonové formy nebo na pekáč s pečicím papírem a poklademe ovocem.
- Pečeme v mírně rozehřáté troubě do zlatova (cca 170° a 20 min).