Cibulová polévka je skvělá v zimě, zasytí, zahřeje a zároveň není příliš těžká. S čerstvým chlebem, máslem a sýrem je to dokonalá kombinace po náročném dni. Jaká je podle vás lepší? Francouzská s vínem, nebo jemná smetanová česká?
|
Cibulová polévka je skvělá v zimě, zasytí, zahřeje a zároveň není příliš těžká. S čerstvým chlebem, máslem a sýrem je to dokonalá kombinace po náročném dni. Jaká je podle vás lepší? Francouzská s vínem, nebo jemná smetanová česká?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
cibule
4ks
česnek
2stroužky
vývar
hovězí nebo zeleninový
hladká mouka
2lžíce
máslo
100g
sůl
a pepř
bobkový list
tymián
červené víno
300ml
1 šálek
chléb
4plátky
toastový
sýr
gruyere nebo parmazán
|
Pokyny
- Máslo rozpustíme v pánvi a velmi pomalu smažíme kolečka cibule, česnek na plátky a koření.
- Po čtvrt hodině, až je cibule zlatohnědá, přilijeme víno a za stálého míchání necháme odpařit.
- Přidáme mouku a znovu smažíme.
- Nakonec zalijeme vývarem a vaříme deset minut.
- Mezitím zapečeme tousty nebo bagetu se sýrem.
- Polévku podáváme se sýrovými toasty.