Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez ní.
|
Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez ní.
|
Pokyny
- Cizrnu opláchněte a nechte ji nejlépe přes noc namočenou ve vodě. Nabobtnanou cizrnu dejte zhruba na 45 minut vařit, poté rozmixujte a přidejte lžíci a půl olivového oleje.
- Poté vmíchejte tahini pastu, jemně nasekaný česnek a celou směs rozmixujte.
- Dochuťte citronem, a solí.
- Ozdobte petrželkou, pokapejte olivovým olejem a můžete podávat. Vytvořte si vlastní chutnou variantu této lahodné pomazánky.
- Přidejte své oblíbené bylinky, koření, experimentujte podle své chuti.
- V ledničce vydrží humus v uzavřené nádobě zhruba týden.
- Fermentovaný hummus bude přirozeným způsobem zakonzervovaný. Stačí do hotového hummusu zamíchat tobolku probiotik nebo půl šálku syrovátky (s živými bakteriemi mléčného kvašení).
- Hummus necháte na lince přes noc a pak uložíte do ledničky.
- Do směsi můžete vmixovat také nadrobno nakrájené olivy.
- Pokud máte rádi oříškovou chuť, do humusu vmixujte nadrobno nasekanou směs oblíbených oříšků.
- Pokud dáváte přednost citronovější verzi, do směsi zase vmixujte nakrájenou citronovou dužinu.