Trhané hovězí maso má jednu skvělou výhodu - hodí se téměř do všech jídel. Můžeme ho použít jako náplň do burgerů, tortill, sendvičů, ale třeba i lasagní. I když se zdá na první pohled náročnější na přípravu, rozhodně stojí zato!
|
Trhané hovězí maso má jednu skvělou výhodu - hodí se téměř do všech jídel. Můžeme ho použít jako náplň do burgerů, tortill, sendvičů, ale třeba i lasagní. I když se zdá na první pohled náročnější na přípravu, rozhodně stojí zato!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Maso očistíme a nakrájíme na několik menších kusů. Osolíme ho a opepříme.
- V hrnci vhodném do trouby rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme.
- Orestované maso dáme bokem a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Poté přidáme balzamico, dvě lžíce tymiánu a cukr. Pár minut společně opékáme a mícháme.
- Nakonec přidáme rajčata, dva snítky čerstvého tymiánu a vývar a přivedeme k varu.
- Mezitím si rozpálíme troubu na 220 °C. Maso vrátíme do hrnce, přiklopíme pokličkou a dáme dusit do trouby.
- Maso dusíme cca. 3-4 hodiny, aby bylo měkké. Občas zkontrolujeme a zamícháme.
- Měkké maso natrháme vidličkou. Omáčku případně dochutíme solí a pepřem.